注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Eddie BRAND-NEW

我们都会幸福的!

 
 
 

日志

 
 

2008 Final Day  

2009-01-05 14:04:10|  分类: 平凡生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

每年到左最后呢日,好多人都去到一D比较热闹的地方去倒数,记得我第一次同埋唯一一次去参加的倒数就系99年踏入千禧年嘅果次,当时同高中嘅同学约好去时代广场倒数,当时人多到离谱,我地坐公交车都未去到时代广场就塞住行唔到了,马路全部都系人,我地落车行过去,行左一阵就行唔到入去,人逼人甘停在时代广场外围,就系甘样倒数进入千禧年。

自从果次之后再无去过呢D倒数嘅地方倒数,实在唔想去逼,今年最后呢晚同样无打算去倒数,只是约左几个好朋友去吃饭,吃完有人提议去沙面散步,又约多几个人,沙面果然比较清净,更加未试过甘夜来呢边;既然无乜嘢睇,我地就去左白天鹅,里面圣诞的装饰都未拆,如果兜左一圈,一入去有种旧地重游嘅感觉,曾经特意来到呢度影相,而且都系圣诞节左右的时间,白天鹅还是白天鹅,随行的人唔同左而已。

游完白天鹅,来到附近江边,玩滑板(最近的新玩意,嘻嘻),喝可乐,剥花生,旁边的酒吧有搞倒数,我地就在一旁吃喝玩乐顺便一齐倒数;过左一阵,呢边……5、4、3、2、1、新年快乐,隔左一阵,果边有……5、4、3、2、1、新年快乐,哈哈~真搞笑竟然有时差,好开心可以同好朋友一齐踏入新一年!(后来睇到有朋友日志写倒数夜由于太多人被塞在半路倒数觉得好无意思,我觉得自己算幸运了!哈哈)

系度祝福下大家,希望大家新一年生活开心!工作顺利!结左婚嘅永远幸福!未结婚嘅早日找到理想对象!

HAPPY 牛 YEAR~!2008 Final Day - eddie - Eddie BRAND-NEW

  评论这张
 
阅读(157)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017